En sommer med makrell og tquila!

Like etter jul konkluderte jeg med at vi hadde et lite problem, gubben og jeg, vi vet rett og slett ikke helt hvordan vi skal takle dager med fri og jeg tror jeg vet hvorfor også. Da frøken strøken var liten var det uaktuelt for meg at hun skulle bruke uker av sommerferien sin på SFO, derfor ble det slik at vi tok fri fra jobb hver sine fire uker for å kunne dekke de åtte ukene av sommerferien til frøkna, dermed ble det ikke mye vi hadde fri sammen. Uansett, det var da jeg påpekte problemet vi hadde med å finne på ting sammen og at ideen om å skaffe seg båt kom på bordet. Nå jobber jo ikke jeg og vi får masse fritid sammen når han får ferie og fridager.

 

 

Hva er da bedre enn en båt? Der er vi jo sammen og kan skape opplevelser i form av turer, fiske og tja, hva enn båtlivet bringer med seg. Så vi pratet og diskuterte litt og fant en båt vi begge kunne like og kravet vårt var at båten var tett, ikke noe kalesje men sånn skikkelig tett, den skulle også ha muligheter til overnatting og lett matlaging. En dag etter vinterferien satt gubben og grynta litt, båten var solgt før han fikk reagert. Jaja, det dukker nok opp noe nytt, svarte jeg og tenkte ikke så mye mer på det.

- Jeg har kjøpt båt! Gubben gliser og er tydelig veldig fornøyd med kjøpet. HÆ?! Det har du ikke, eller?? Kunne han ha vært så frekk å handle båt uten å ha tatt en aldri så liten prat med meg? Ikke engang vist meg bilder av den....?

Joda, det kunne han og det hadde han og det er da vrangsiden min kommer frem, sånn skikkelig barnslig vrangside også! For den båten kunne gå til vanns og til lands og i lufta med, for jeg hadde bestemt meg for å være sur. Jeg mener fremdeles at det er idioti å kjøpe noe så stort og som skulle være en familie-greie uten å nevne noe først, så surheten var og er berettiget mener nå jeg da.

Etter litt om og men fikk jeg se bilder og lese info og da ble jeg vrang da, så vrang at ikke noe var rett. Båten  hadde, ja du gjetter riktig, den hadde kalesje! Den ene forbanna tingen vi senest dagen før var enige om at vi IKKE skulle ha. Utover det så trenger båten litt fiks med motoren, men dette kan gubben. Sitat gubben - E det noe jeg kan så er det motor. Sitat slutt

Båten ellers er helt toppers den, mye det samme innvendig som i den vi først så på, og etter et par dager surmuling sa jeg at nå skulle jeg ikke gi han mer pes, men nå vet jeg ikke helt. Det går mye tid til denne båten, dager og kvelder, og enda er den ikke på sjøen. Gubben jobber mye og det setter jeg jo pris på, tross alt han som bidrar mest til økonomien (frem til jeg vinner i Lotto) Men når det også nå går dager til den nye sjørøverskuta, så blir det fint lite jeg ser han.

Så hva gjør jeg da? Joda jeg prøver å være positiv og har bestemt for å bruke den båten for hva den er verdt når den treffer sjøen. Jeg foreslo for min pod-partner in crime at vi skulle stikke av litt med skuta til sommeren og hun jublet og sa vi skulle leve på makrell og tequila! For en sommer dette kommer til å bli. Skulle ikke skuta komme på vannet og bli hagepryd  skal jeg egenhendig male noe velvalgte ord på stueveggen, like over TV, du vet folk har tekster som HOME og LOVE osv. Men på her skal det stå....

- Er det noe jeg kan så er det motor-

Ship O hoi!

Veronica

 

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer